Fra klister til silkeføre – Ragnhild Ørjasæter

Fra klister til silkeføre

Det nærmer seg raskt påske. Jeg  er glad i å gå på ski, jeg er jo vokst opp oppi en snøhaug, og minst en skikkelig tur vil jeg ha med meg i løpet av påska. Men påska i år er seint på året, snøen er bløt og føret kanskje trått? Jeg liker det best når det er sånn lilla/blå-swix-aktig uten så mye dilldall. Men i år ser jeg for meg at det blir klister. Og gris på klærne og fingre som henger fast og formaninger til poden om å bære klisterski så langt fra kroppen som mulig. Jeg liker ski, snø og blå swix, men ikke klister.

Klister

Og kan resten av påska bli som dårlige smurte ski, klister og gris – om du skal tilbringe noen fridager med familien der ikke alle i slekta er din absolutte favoritt? Eller den årlige påskekveldsfesten der det kommer noen som du absolutt ikke liker eller trives sammen med. Om det er svigermor, en teit onkel eller en venninne du helst vil slippe.

Og etter påske er det linet opp med familiebegivenheter i mai og juni, konfirmasjoner, kanskje en dåp eller et bryllup – og i alle fall 17 mai. Det er duket for mange anledninger som ikke nødvendigvis blir bare kos&hygge. For sånn har det vært før, og sånn bir det sikkert i år også?

Vi har vel alle en eller flere personer i livet vårt som vi ikke akkurat jubler over å være sammen med. Som får oss til å bli irritert, sint, lei oss, eller kanskje de får fram en dårlig samvittighet for noe.

I går var det mye i pressen om ”perfekte” damer som skulle fikse alt, fra hjertebrødskiver i matboksen til barna, til perfekt stylet hjem, lager all mat fra bunnen  og har en flott jobb der hun selvsagt er flink og har alt under kontroll. En som får til alt du skulle ønske du fikk til.

Kanskje har du en slik en i din nærhet  – som er så perfekt at du selv føler deg utilstrekkelig?

Klister11

Så hvordan skal dette klisteret i forholdet til denne personen, om det er en i familien eller en venn – skli silkefint og godt?

Påskekooos

Det ER mulig å få et bedre forhold til dem rundt deg, i de forholdene som knirker.

Få med deg noen tips på veien før påskefeiren og konfirmasjoner og alle andre dager – bli med på mitt gratis webinar I KVELD kl. 20.30.

Registrer deg her: http://webinarjam.net/webinar/go/3311/36491239af

Så kan du gå familiebegivenhetene i møte med noen flere typer smørning i kofferten, ikke bare klister og blå swix.

Og en ting til – de perfekte damene i pressen i går  –  de perfeksjonerte seg til å bli syke, til å  skulle ha alt på stell så kroppen til slutt ikke ville mer. Så det er ikke noe å hige etter! Da er det bedre med kneipp til middag av og til, og skrukkete klær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen