Vanskelige relasjoner – Ragnhild Ørjasæter

Vanskelige relasjoner

Har du opplevd av dine nærmeste venner, familie eller andre ikke skjønner en pøkk av det du driver med? Og at de forventer at du skal oppføre deg sånn eller slik, fordi ”nå er det jammen på tide å komme seg videre” – eller ”jeg synes du skal gjøre det sånn”.

Eller lurer du på hva i alleverden det er folk rundt deg holder på med, sier og gjør? Ting som du synes er merkelig og ikke forstår.

Og når det skjer skjer «store ting», dramatiske ting eller tilværelsen din er totalt endret – så blir det enda mer synlig? Noen du trodde var en god venn og dere hadde et godt forhold, oppfører seg på en helt annen måte enn før og dere har lite felles lenger. Og du blir skuffet og tenker at de ikke er en sånn venn som du forventet de skulle være, nå når du virkelig trenger dem og går igjennom vanskelige ting.

Mange spørsmål og minst like mange svar….

Relasjoner er noe av det vanskeligste som finnes. Alvorlig talt. For vi er så uendelig forskjellige alle samme. Samtidig er det jo det som gjør verden spennende! Selvsagt kan vi være heldige å finne en soul-mate på veien. Men selv om du har en soul-mate som er GULL så har du likevel personer rundt deg som ikke nødvendigvis gjør alt slik du liker.

Men er det noe galt med dem for det?

Som min samboer sier; ”Dersom alle hadde vært som meg, da hadde det vært fint da”. Vi fleiper om det, for det er jo ikke slik på ”årntli”. Vi er ikke like fornøyd med oss selv alltid (i alle fall er ikke jeg det), og hadde alle vært like hadde det jo blitt UTROLIG kjedelig.

For variasjonen gjør det spennende – og vanskelig.

For vi ser verden gjennom våre egne briller, med vår erfaring, vår bakgrunn, vår opplelvelse som vi mener er den eneste riktige. Eller?

BlåBriller

Og det som er tilfelle også – kjedelig, men sant – er at alle andre har det på samme måte. De ser gjennom sine briller med sine opplevelser og sine erfaringer.

Og en tredje ting som spiller inn er at om vi har felles bakgrunn og felles erfaring, så opplever vi likevel ting forskjellig. Fordi vi er utrustet på forskjellig vis med forskjellige evner og anlegg, verdier og menneskesyn. Er det rart det blir komplisert. Selv søsken med samme gener, samme barndom og bakgrunn og miljø kan ha helt forskjellig opplevelse av samme ting.

Så er det rart at det blir konflikter og reaksjoner mellom mennesker?

Så hvordan skal vi håndtere dette på en god måte? Uten å måtte tvinge alle andre inn i vår verdensoppfatning og får dem til å gøre alt på vår måte.

Å innse at alle har sine briller på er en god start. Å huske på det hver dag er også en god ting. Selv når vi er slitne og leie og irriterte – for det er da det er lettest å glemme.

Å huske på at ingen (i utgangspunketet) vil oss vondt. De aller aller fleste vil oss det beste, men ut i fra sitt eget syn på saken. Som slettes ikke stemmer med vårt nødvendigvis.

Jeg vet dette høres for veldig enkelt ut. Er det ikke verre enn å ”bytte briller” liksom? Det er nok litt mer som må til. Bittelitt!

Dette og mer til skal jeg snakke om på webinaret jeg skal ha på søndag den 6. April kl. 20.30.

Et webinar er et seminar på nett som du kan delta på fra din egen stue, sittende i sofa’n med kaffen ved siden av. Og det er helt GRATIS!

Alt du trenger å gjøre er å trykke på bildet under her, så kommer du til en registrerings side, der du legger inn fornavn og e-postadresse – og så er det bare å vente til søndag.

Håper du vil være med!

Webinar innloggbilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen