En real utfordring – Ragnhild Ørjasæter

En real utfordring

Min gode venninne Anne sendte meg en utfordring for noen dager siden.  Her er det  hun skrev på sin blogg:

«Jeg har lyst til å sende den videre til ei jente jeg digger… min kule homegirl Ragnhild I. Ørjasæter <3

Mine personlige spørsmål til henne er som følger:

1.    Hva ønsker du langsiktig å oppnå med bloggingen din?
2.    Hva jobber du med, og hvorfor har du valgt akkurat dette?
3.    Hvem er du “egentlig”?
4.    Hva er din viktigste læring fra livet så langt?
5.    Hva og hvem kan få deg illsint?
6.    Hva heter den viktigste boken du har lest, og hvorfor?
7.    Hvem ville du byttet liv med for en dag om du måtte?
8.    Hva får deg til å sukke av lykke?
9.    Hvem har hatt størst innflytelse på hvordan du bruker dine tanker bevisst?
10.  Hvor er du i livet om 3 år, hvilke store mål har du nådd og krysset av?

Gleder meg til å lese svarene dine Ragnhild :)»

 —————–

En slik utfordring kunne jeg jo ikke svare nei til, selv om det var med litt skrekkblandet fryd. Så her er mine svar:

1.Hva ønsker du langsiktig å oppnå med bloggingen din?

Jeg ønsker å inspirere og vise at livet kan være godt selv om det skjer vonde og vanskelige ting. Og at det er mye læring i de opplevelsene vi erfarer. At vi kan velge hvordan vi ser på verden og hva vi tar med oss videre.

Bloggingen er en måte å holde kontakt med kundene mine, og å markedsføre meg for nye. La dem bli kjent med meg og min stemme.Dessuten digger jeg å skrive! Det er en super måte å få utløp for alt som bobler oppe i hodet mitt.

På lang sikt vil jeg at dette skal være med å bidra til et mer åpent samfunn rundt hvordan å håndtere vanskelige opplevelser. Å gi det en “hverdagsstemme” som folk kjenner seg igjen i, og normalisere følelser som kan virke skremmende eller unormale – “er det bare jeg i hele verden som føler det slik – er jeg gal??” – At mennesker skal se at de ikke er alene om slike tanker og følelser.

2. Hva jobber du med, og hvorfor har du valgt akkurat dette?

Jeg jobber som coach, rådgiver og foredragsholder og gjennom det hjelper jeg folk med å finne tilbake til gleden i livet sitt og å finne nye måter å håndtere det de sliter med på. Og også å finne nye gleder, nye muligheter.

Jeg jobber med få mennesker til å se nye muligheter, nye perspektiver og finne løsninger. Alt jeg gjør er dreier seg livsglede og det å sette pris på alle aspekter ved livet – være glad for livet og i livet, rett og slett. Det er det som er livsglede for meg – å sette pris på hele spekteret.

Dette gjør jeg gjennom å “rydde opp” mellom øra på folk :)

Jeg gjør dette fordi jeg vil vise at livet trenger ikke være så strevsomt og “stusselig” selv om det butter I mot. Samtidig er det selvsagt ikke bare er fryd&lykke hele tiden.

Å hjelpe andre med å se nye løsninger og se dem få til noe, er veldig tiltredsstillende. Om jeg kan få dem til å se seg selv og verden på en litt annerledes måte, har jeg gjort en god jobb.

Jeg ønsker et åpnere samfunn der det er takhøyde for alt – både det som gjør vondt og det som er bra. Vi kan ikke bare leve i den ene enden av lykkeskalaen.

Mennesker er viktig for meg og gjennom coachingen møter jeg de flotteste enkeltmennesker med så mye ressurser, glede og visdom, og det er utrolig meningsfulle samtaler som gir meg mye.

timthumb.php

3. Hvem er du “egentlig”?

“Egentlig” så er jeg rockestjerne ;) Men den er godt kamuflert i mange sammenhenger. Det bor en sånn en inni meg, som koser seg i rampelyset i passe store mengder – selv om det kan være kjempeskummelt. Samtidig er jeg en huleboer som trives veldig godt i mitt eget selskap, i min egen kreative boble, der det skrives og males og tenkes store tanker.

Jeg er en fri sjel med beina godt planta på jorda. Med en oppvekst på en liten gård langt oppe i en dal (Skjåk), har jeg et praktisk syn på det meste – og er aldri ibeit. Samtidig er jeg åpen for det meste, og er en rev etter nye måter å gjøre ting på, nye ting å lære….

Da jeg så spørsmålet fikk jeg ide om å google setningen, og opp kom en fant en quiz – og den måtte jeg jo ta!

Her er resultatet:

Resultat: Hvem er du egentlig?

Den interesserte

Du verdsetter kunnskap og opplevelser. Du kommer til å oppleve mye i løpet av ditt liv. Din søken etter svar vil sette deg i situasjoner som er få forunt. Du er en selvstendig og sterk person, som til tider har møtt motgang i løpet av livet, men takket være din fornuft er du i stand til å mestre de fleste situasjoner.

Dette var faktisk en veldig god beskrivelse av meg.

Og så kan jeg bilskilt. Tro det eller ei.

Lillabilde

4. Hva er din viktigste læring fra livet så langt?

Min viktigste læring er at livet er enkelt, men ikke lett – om man lar det være det. Når du slutter å streve, da faller ting på plass.

Og du har alltid et valg – uansett hva som skjer så kan du velge hvordan du skal håndtere det.

Da jeg mistet mannen min for 10 år siden, så tok jeg et bevisst valg på hvordan jeg ville leve livet mitt videre – og i ettertid ser jeg at det har gjort en enorm forskjell i mitt liv.

 5. Hva og hvem kan få deg illsint?

Det er en av de tingene jeg har jobbet med de siste årene og lært meg å håndtere annerledes enn før. Tidligere var jeg mye mer sint. Når jeg blir sint nå, så er det gjerne de aller nærmeste (barna) som gjør et eller annet I tillegg til at jeg er sliten – da kan det gå ei kule varmt. Men jeg er veldig lite sint. Det betyr ikke at jeg ikke reagerer eller ikke sier fra, men jeg velger å reagere på andre måter enn å fly på veggen. Tidligere kunne jeg også gå å murre I lengre tid over detaljer og tenke meg selv sint. Nå klarer jeg ofte å stoppe de tankene før de setter seg fast oggjør humøret dårlig.

6. Hva heter den viktigste boken du har lest, og hvorfor?

Det er vanskelig å plukke ut den aller viktigste – men jeg kan si noe om en som har gjort inntrykk I det siste – og det er Thrive av Arianna Huffington. Den synes jeg var kjedelig i starten, men den tok seg opp og ga meg masse. Hun skriver om “The third metric” – at suksess må inkludere “well-being, wisdom, wonder, compassion and giving”, ikke bare penger og makt. Og hun tar for seg det å leve mens vi gjør det, da livet vårt faktisk har begrenset tid. Hva venter vi på? Absolutt verdt å lese.

En annen bok som ga meg en aha-opplevelse er «The Charge» av Brendon Bruchard – der han beskriver tre ulike former å leve livet sitt på “caged, comfortable og charged”. Han beskriver “a charged life” som “ “consciously designed existence that feels evenly engaged, energized and enthusiastic”. Jeg var så heldig å være på et event med han i California i oktober i fjor, det var en utrolig flott opplevelse!

Det er så lett å lene seg tilbake i sofan og la bare dagene gå ubevisst, men for meg er det de dagene som jeg er bevisst og tilstede som er de beste. De dagene jeg tar bevisste valg hele veien. Uten autopilot med fjernkontoll i neven.

sanfran blomster

7. Hvem ville du byttet liv med for en dag om du måtte?

Oii – her er det mange å velge mellom. Ca 6 milliarder. Det er jo slik at vi ser kun bruddstykker av andres liv, og ikke hele bildet. Det er viktig å huske på hver dag når vi putter andre i en eller annen bås. Men om jeg MÅ velge så ville jeg byttet med et lite barn som ser hele verden som sin lekeplass. Å gjenoppleve å se verden gjennom briller uten begrensning og rammer. Å være fri for forventninger og sammenligninger. Å oppleve at alt er mulig og at “skulle” og “burde” ikke eksisterer. Å oppleve frihet til å gjøre hva jeg vil og ingen roller å spille.

Den opplevelsen jobber jeg med hver dag, men det er vanskelig å tenke seg en verden absolutt uten rammer, begrensinger eller forventninger. De slår inn fortere enn tanken er tenkt, og det kreves mye jobb å stenge dem ute.

8. Hva får deg til å sukke av lykke?

Det første som falt meg inn da jeg leste dette var en stille stund alene I naturen. I skogen med alle lydene, eller på fjellet der det er heeeeelt stille. Jeg husker en gang for et par år siden da jeg hadde gått mange kilometer på ski og kom inn i en dal der jeg var helt alene (kanskje ikke, men jeg opplevde det slik) og det var bare litt sus fra vinden. Det var skummelt stille faktisk. Da gikk det opp for meg hvor viktig det er for meg. Denne helt stille roen der man bare er. Fordi jeg opplevde det så sterkt da. Så tanken på den opplevelsen kan også få fram et sukk av lykke.

9. Hvem har hatt størst innflytelse på hvordan du bruker dine tanker bevisst?

Jeg har hatt mange læremestre de siste årene, både i form av coacher jeg har hatt og fra bøker jeg har lest. Men den som popper opp nå år jeg skriver er Tony Robbins. Hans markante stemme brukte jeg bevisst til å få meg selv til å nå et mål. For noen år siden så fant jeg ut at jeg ville lære meg å like å løpe.

Halvmaraton 18.11.12Tidligere hadde det vært “et herk”, slitsomt og ubehagelig. Men jeg hadde bestemt meg og begynte – og da puttet jeg Tony Robbins på skuldra (eller inni hodet) og han ropte “run, run, run” da tankene kom om at jeg var sliten.

Det jeg fant ut var at hodet ble mye fortere slitent enn beina. At tanken på at jeg var sliten kom og ødela resten. Så når jeg hørte “run, run, run” isteden for “jeg er sliten, jeg orker ikke mer” så sprang jeg bare videre. Til slutt løp jeg halvmaraton, og koste meg underveis.

10. Hvor er du i livet om 3 år, hvilke store mål har du nådd og krysset av?

I 2017 ja – da vil jeg se tilbake på de tre siste årene og være stolt av hva jeg har fått til, hvem jeg har vært og hva jeg har gjort og hvilke fotspor jeg har satt.

Sånn rent fysisk er jeg på samme sted med barn som fortsatt bor hjemme, men med færre ting heller enn flere. Jeg har ikke noe mål om slott og diamanter eller 20 par nye sko, men at livet er godt og “enkelt”.

Et stort mål som jeg satser på er oppfyllt er at friheten til å reise og jobbe der jeg måtte ønske er på plass. Om det er hjemme, i Spania, USA eller andre steder.

Et annet stort mål er å gjøre alt enda et hakk bedre, samtidig være fornøyd med det jeg gjør. Så mitt store mål er å være bevisst og tilstede i alt jeg gjør.

 Var det noe i svarene mine som overrasket deg veldig? Få høre da!!!

TUSEN takk for utfordringen, Anne! Nå er det min tur til å sende den videre og utfordringen  går videre til Nina Beate Solberg Susegg, min Thelma på blå-tur i California oktober 2013, i NinaBea – design og branding.  Her er mine spørsmål til deg:

1)    Hva ønsker du langsiktig å oppnå med bloggingen din?

2)    Hva jobber du med, og hvorfor har du valgt akkurat dette?

3)    Hvem eller hva inspirerer deg og hvorfor?

4)    Hvem er du “egentlig”?

5)    Hvilke rutiner klarer du deg ikke uten og hva gjør de med deg?

6)    Hva er glede for deg og hvordan kjennes det?

7)    Hvem ville du byttet liv med for en dag om du måtte?

8)    Hvem har hatt størst innflytelse på hvordan du bruker dine tanker bevisst?

9)    Hva er du stolt av å ha gjort?

10)Hvor er du i livet om 3 år, hvilke store mål har du nådd og krysset av?

Gleder meg til å lese, Nina :)

Opt In Image
Finn DIN livsglede! Få med deg mine tips på veien!

Få mine beste tips for mer glede, for en hverdag med positivt fortegn.  Start å bruk dem med en gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen