Veien til lykke ?? – Ragnhild Ørjasæter

Veien til lykke ??

Er det en oppskrift? En som passer for alle?

Nei – men det er noen fellestrekk som går igjen.  Både hos de jeg prater med på min vei og hos alle de «guruene» som jeg har hentet inspirasjon fra.

Og basisen overalt er at det er en «inside job»

Inside job – det høres ut som en spion. Men det er et godt bilde på hva som må til for å komme til bunns i saken. Og saken det er deg. En indre spion som utforsker og oppdager – og som lekker det han finner ut – til deg.

Spion er kanskje et negativt ladet ord for mange,  men jobben som skal gjøres ligner på mange måter. Snike seg rundt og spionere på hva som skjer og hvilke sammenhenger som finnes der inne. For det er en skikkelig nitidig jobb som må ha fokus over tid.

Eller ikke. Noen bare vet. Og lever etter det. Det er kanskje dem som vi sier » det er så enkelt for deg» fordi vi ikke får det til selv.

Men det er ikke noe enklere eller vanskeligere. Det handler om bevisste valg.

Egenkjærlighet 2

♥ Å velge

  • Å være glad i seg selv med de feil og mangler vi alle har – å være sin egen beste venn
  • Å ikke bry seg om hva andre sier når det ikke er noe vom gagner oss
  • Å gjøre ting som gjør deg glad
  • Å omgi deg med mennesker som gir deg energi og gjør deg godt
  • Å ha en viss struktur på livet sitt
  • Å ha kontroll på tankene sine, og ikke la de negative ta noe særlig plass
  • Å bruke kroppen og hjernen din
  • Å sørge for frisk luft og dagslys
  • Å gi kroppen og hjernen riktig «bensin»
  • Å ha passe store utfordringer i livet

Dette var en liste jeg kom på mens jeg sitter og skriver på toget. Det finnes mange lister av samme slaget som andre har skrevet – og jeg har sikkert skrevet en før også.

Er dette en liste du aldri har lest før? Det tror jeg ikke. Du har sett mange!

Og kanskje tenkt at det er så lett for dem?

Jeg velger å leve etter disse punktene.

I perioder glemmer jeg bort noen av dem, og det merker jeg godt. En typisk forglemmelse for meg er å glemme å gå ut fordi jeg BARE SKAL gjøre en ting til. Hør etter når du sier skal bare enten høyt eller inni deg. Og stopp. Skal bare sette på den klesvasken eller rydde den sokken eller bare tørke av benken en gang til. Skal bare, skal bare, skal bare. Og glemmer de viktige tingene.

SKAL BARE

Eller jeg prioriterer ikke å bevege meg fordi jeg tenker at jeg ikke har tid eller har så mye annet å gjøre. Det er bare tull. Vi har alle tid til akkurat det vi vil. Om det er trening eller venner eller hva det er. Om vi ikke har tid til de viktige tingene for oss, men fyller dagene med uviktige ting, så er det ditt eget valg. Ja vi må jobbe for å tjene penger  og vi må bruke tid på barna vi har skaffet oss. Du har alltid et valg selv om din første tanke er at dette må du. Du må ingenting, bortsett fra å dø.

Dersom du skal skrive din egen liste på hva som er viktig for deg, hva ville det stå der? For å hjelpe deg på vei så kan det hjelpe godt å tenke på dette som din siste dag på denne jord.  Ville du brukt den på å krangle med kjæresten, vært frustrert over sjefen og naboen, eller kjørt poden til trening nr 4 denne uka som ingen av dere synes er så veldig morsom.

Eller ville du gått tur i skogen, gått på date med kjæresten din som dere gjorde helt i starten, spilt monopol med poden eller ledd godt med kollegene dine?

Ja det er så lett for meg å si.

Nei, jeg har vært frustrert og sinna på mangt og mange. Men det var jo værst for meg. Den jeg var irritert på, visste det jo ikke en gang. Veldig konstruktivt, ikke sant?

Ne, det gadd jeg  ikke drive noe særlig med mer. Klart jeg går i fella og glemmer det, og blir irritert i dag også – men så veldig mye sjeldnere.

Så hva velger du?

Sinne, irritasjon og kanskje også bitterhet? Eller glede ♥, kjærlighet ♥ og LYKKE ♥?

Veien til lykke forside1

Mandag var jeg på lanseringsfest for RosaLykkeBobler (Ny, deilg Cava) og den nye boken «♥ Veien til Lykke ♥» av Bjørg Thorallsdottir. Bjørg er en dame som har bestemt for å ha det godt og leve her og nå etter mange vonde opplevelser  barndom,ungdom og voksenliv. Hun er en inspirasjon for mange, også for meg.  Og i god Bjørg-ånd var det en real fest, med masse latter og morro.

Hvor  mye morro kan du lage på en mandag?

For meg er mandager ekstra morsomme for tiden. Jeg og min venninne Fay har så mye morro vi kan få til i THE Rosa Lytterommet.♥

Det er klart du kan ha det morro på mandager. På mandag og tirsdag og alle de andre andre  dagene.  Det er ikke noe å vente på.

Dersom du trenger litt drahjelp i din «inside job» eller ikke finner spionen din, så åpner jeg veldig snart mitt Livsgledeakademi. Der vi skal være vår egen spion og hjelpe andre å spionere i sitt liv for å finne hva som  gir deg med livsglede og lykke ♥

Jeg har nå åpnet for påmelding og du finner mer om det her:   http://www.ragnhildorjaseter.no/go/livsgledeakademiet/

Bli med da vel!!

Eller kanskje du kjenner noen som trenger sårt litt mer Livsglede i livet sitt? Send linken til dem. Tusen takk ♥

RundeRagnhild

 
♥ Varm klem ♥
Ragnhild
 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen