Energi til ferie – eller energi av ferie – Ragnhild Ørjasæter

Energi til ferie – eller energi av ferie

Back to basic. Sykkeltur og seterliv. Det analoge liv.

Det var umulig for noen år siden, da var kreftene både i hodet og i kroppen ute av drift. Overvektig, utrent og medtatt. Forrige innlegg «Helvetes ferie» var om den tiden – den første ferien alene der alt var fælt og jeg hadde absolutt ingen energi til noe som helst.

Tid til å bygge min egen styrke var ikke høyt prioritert da. Det skulle jeg ønske jeg hadde prioritert. Mye tidligere enn jeg gjorde. Alt (det meste iallefall) blir lettere med større fysiske muskler. Og gjennom det får du også større mentale muskler.

Nå er musklene godt trent, både fysisk og mentalt – og det å legge ut på sykkeltur med to av barna pluss min niese, blir en utrolig hyggelig ferieopplevelse og gode minner å ta med seg videre.

Så vi la ut på 2 hjul i 2 mil med alt vi trengte for å sove 2 netter på setra. Underveis tok vi mange pauser – vi mista tellinga til slutt. Men det var ikke så nøye, siden vi hadde hele dagen på oss.

Sykle til setra

Vi hadde også god tid til å snuse på blomstene langs veien.

Seterblomster

Og vel framme kunne både sykler og syklister slappe av og kose seg.  Klappe kua Biola og sitte på en solvarmet stein så lenge man gidder.

Biola og venner

Dagen etterpå våknet vi til dette været:

StrÜlende vër

Den dagen gadd vi ikke så mye, annet enn å nyte stilleheten, sola og å gjøre ingen ting.

Dette er energipåfyll for meg – men for å komme dit, må jeg ha en god dose «grunnenergi» gjennom å velge de smarte tingene for meg. Hva er smarte valg for deg?

Ved å legge igjen navn og e-post i boksen under her, kan du få mine tips som hjelper deg til å få litt mer energi og få en litt bedre dag i dag enn i går.
Få dine 3 gratis tips for litt mer livsglede 

2 hendelser på “Energi til ferie – eller energi av ferie”

  1. Ragnhild

    Ja, de er gjensidig avhengig av hverandre. Når den ene går nedover, følger den andre kjapt etter. Og omvendt oppover skala’n igjen. Så om man klarer å tenke tanken at det er smart å ta seg en dans på stuegolvet i stedenfor å sette seg i sofaen når tungsinnet kommer, (og gjøre det) så er mye gjort!

  2. Jan Olav Haugen

    Underlig dette, med å ha energi og/eller skape energi. Det virker som om at det er veldig gjensidig psykisk – fysisk. Klarer en først å få litt fysisk overskudd gir det gjerne psykisk overskudd – og omvendt. Kanskje kan det være OK å legge inn litt fysisk på linje med obligatorisk tannpuss? :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen