En utenkelig tanke del II – nå en realitet – Ragnhild Ørjasæter

En utenkelig tanke del II – nå en realitet

Å tenke en utenkelig tanke, tenke den igjen, og enda en gang, og så enda en gang. Så en handling. Og så er den utenkelige tanken en realitet!

Før sommeren skrev jeg om utenkelige tanker her på bloggen, og hva som kan skje når slike tanker blir tenkt litt mer og blir til en handling. Jeg spurte et spørsmål og fikk ja!

Saken som utløste den bloggen var at jeg spurte om Bjørg Thorallsdottir ville bli meg og holde foredrag på mine barndomstrakter. Det var jo bare en vill ide i mitt hode som jeg ikke tenkte var mulig å få til. Men tanken ville altså ikke la meg være i fred. Så jeg spurte. Og hun sa JA! Og etter noen runder med arrangør i Lom og adminstratorer hos Bjørg så er alt på plass og fredag 12.9 skal dette skje! Foredrag, salgsutstilling og boksignering i Lom. Wow!

Jeg er kjempeglad for og stolt over for at dette er blitt en realitet, og særlig fordi det i starten bare var en vill ide som dukket opp inni mitt hode.

Bjørg er en stor kunstner og et stort forbilde. Hun har mange jern i ilden og det virker som om det ikke er grenser for hva hun får til. Hun er et lysende eksempel på å tenke en tanke, og deretter la denne tanken bli til handling!

To av hennes hjertebarn er Hjertefred og Sisters in Heart.

BjørgBilde

Konseptet HJERTEFRED startet som et gratis, livssynsnøytralt minnearrangement på Allehelgensdagen, etter inititativ fra kunstneren Bjørg Thorhallsdottir som ble enke i en alder av 30 år. Björg ønsket at hennes to år gamle sønn, Tolli, skulle få være med og minnes sin pappa i glede på Allehelgensdagen.
Hensikten med arrangementet er å gjøre det lettere å snakke om døden og det vonde, hylle de gode minnene etter dem vi har mistet, bearbeide sorgen, samt feire kjærligheten og livsgleden, og ta bedre vare på oss selv og hverandre.
Første året kom det 500 til Det Gule huset i Asker. Neste år over 1000 til Hjertefred i Løkkehaven i Sandvika. I 2009 og 2010 var det ifølge flere medier rundt 3500 mennesker som overvar Hjertefred i Sandvika. Nå er det Hjertefred-arrangementer over hele landet

Sisters in Heart er en veldedig organisasjon som jobber for kvinner i Mexico, for at de skal kunne brødfø seg selv og sine barn,og skape seg et bedre liv. Bjørg har blant annet designet puter, duker, kjøkkenhåndklær, servietter og sengetøy som blir produsert av disse damene. De produserer også hengekøyer (Mexico er kjent for sine flotte hengekøyer)

Bjørg vil ha med seg bilder og bøker til Lom som det vil være mulighet å kjøpe. Les mer om Bjørg her: http://www.bjorgt.no

Ragnhild Sepia2

Jeg gleder meg utrolig mye til å stå på scenen igjen sammen med Bjørg! Vi har litt like historier, men likevel veldig ulike. Begge handler om Livsglede! Litt om sorg, og MYE om LIVSGLEDE! 

Jeg håper at mange vil komme og høre og se oss fredag 12.9 i Lom. Kanskje kjenner du noen som bor i nærheten som trenger å vite om dette? Send linken til dem davel.

Mer informasjon finner du her: http://www.lom.no og der kan du også kjøpe billetter. Det vil også være billettsalg i døra. Det vil også være salgsutstilling av Bjørg sine bilder og signering av hennes bøker! 

Informasjon finner du også på dette arrangementet på Facebook, og her er det superenkelt å invitere venner og kjente! Så inviter i vilden sky!

Kanskje er det noen der ut som trenger akkurat dette akkurat nå!

LomForedrag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen