Kan noen ta over lykken min? – Ragnhild Ørjasæter

Kan noen ta over lykken min?

What if?

Hva om alt hadde positivt fortegn. Alltid. Hele tiden i ett og alt? Det ville vært bra, hæ?

Våknet med et smil og spretter opp av senga, smiler til alle rundt deg og strør om deg med godord og klemmer. For en vakker verden!

Men er det slik?

Om du ser deg rundt, så ser du at det er ikke slik. Kanskje det er bare en titt i speilet som skal til for å få bekreftet ”stusseligstuggu”.

Lykketips her og bli gladere-tips der. Smilekurs og latterkurs og positiv tenkning. Klart det er mye hyggelige å være glad og smile og kjenne ”lykke”. Og vi presterer bedre og gir hjernen bedre ”grovilkår”. Ja, det er faktisk sant – hjernen vår har det bedre om den får større dose med glede og positivitet. Kombinert med riktig hjerneføde selvsagt. (faktisk litt sjokolade også – HURRA!)

Men hvordan vet vi at det er glede og lykke vi kjenner? Hadde vi kjent det hele tiden eller vært glade hele tiden, så hadde vi ikke visst om noe annet. Er det ikke variasjonene i følelsene som gjør at vi vet hva glede er?

VariasjonerTEskt

Jeg er et positivt menneske, til tider irriterende positiv og løsningsorientert. Ja, det provoserer sikkert enkelte. Når jeg forteller hvor enkelt det er å begynne å løpe (fra å ikke løpe og veien en del kilo for mye) og ende opp med en halvmaraton etter noen måneder. ”Det er så lett så” Eller når det kommer glad-statuser på Facebook om hvor fint alt er.

For er jeg slik alltid?

Nei, det er jeg ikke. Innimellom (en sjelden gang…) er det rollen min jeg ikler meg og viser utad. Den positive og løsningssøkende Ragnhild slik jeg liker best å være. Og som jeg ER mye av tiden. For det er jo sånn jeg ønsker å være – det er både morsommere og hyggelige enn den Ragnhild som av og til dukker opp bak lukkede dører. Den som synes det er fint å sitte i sofa’n og bare surre seg inn i en ikke bare positiv tankerekke. Som gjør det helt bevisst fordi det er behagelig og lettvindt og krever lite. Eller – nei det er ikke sant. For jeg oppdager faktisk en god del ting når jeg surrer meg inn i ”bobla”, det kan komme nye ideer og nye innsikter. Kanskje ikke store ting, men noe. Som kan føre til noe bra.

Forskjellen fra tidligere, er at jeg nå er mye mer bevisst på min egen ”gladskala”. Jeg er ikke en sånn  person som har veldig dype daler og høye topper – det er mer på det jevne. Men for meg er skalaen stor  – slik at små endringer merkes godt. Det skal ikke så mye til verken den ene eller den andre veien. Kjenner du deg igjen?

Så jeg er mer bevisst og kjenner meg selv bedre etter noen år med selvstudie i case ”Ragnhild”. Kombinert med erfaring i dramatiske opplevelser, da følelsesregisteret ble kraftig utvidet – og utfordret. For en periode. Det er vel omtrent som en Lottomillionær, som i en liten periode føler seg gladere og lykkeligere pga alle pengene og hva det kan gi, men så ganske snart går tilbake til ”normalen”. Den normalen som gjelder for henne.

Og jeg vet hva som skal til for å heve meg selv opp på skalaen noen hakk. Kanskje bare litt, men i alle fall oppover. Også gjør jeg det ikke. Merkelig, ikke sant?

Hva er det som gjør at jeg ikke gjør det, at jeg ikke vil? For det er jo viljen det kommer an på, det er vi enige om.

Det er nå litt kjedelig da, å måtte ta tak selv for å komme seg fra A til B, fra sur til blid, fra sulten til mett. Kan ikke bare noen komme å fikse da, please???!!! Kan ikke bare noen komme og gjøre meg GLAD???!!! Ekstatisk, lykkelig, euforisk glad!

Andre kan gjøre mye, men aller mest kan de gjøre ved å bare være der, som seg selv, med sine plusser og minuser. For det er opp til deg selv. Alltid er det opp til deg selv om du vil endre, gjøre, være noe mer, gjøre noe annet. Synd, men sant. Du er ansvarlig selv.

What if – du slapp å være ansvarlig for deg selv og din egen lykke? Kjipt hæ? Det kunne jo hende at den som var ansvarlig for deg gjorde de feil tingene for at du skulle bli gladere og lykkeligere. Som tok deg med på Tusenfryd og kjørte Rollercoaster når det er det du liker minst her i verden. Det hadde vært en absolutt ”dødare” for meg. Liker IKKE berg&dalbaner!  Men skal du skylde på din velmenende ”lykkesjef” når det ikke funker?

Nei, ta deg sammen og ta styringa selv! Du vet best. Alltid! Og om du ikke vil så er det fortsatt du som har styringa. Alltid.

Synd, men sant.

Ta styringa

Om du vil ha hjelp av lykkesjefen til å komme igang med å spasere oppover lykkeskalaen, så kan du jo få noen helt gratis tips ved å legge igjen navn og lykkeadresse i boksen under her.

Opt In Image
Finn DIN livsglede! Få med deg mine tips på veien!

Få mine beste tips for mer glede, for en hverdag med positivt fortegn.  Start å bruk dem med en gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen