Fin på utsiden = bedre på innsiden? – Ragnhild Ørjasæter

Fin på utsiden = bedre på innsiden?

Selv de som arbeider med sorg og ”vonde” følelser må friskes opp av og til. Eller kanskje særlig akkurat dem. Hva tror du?

Et fint ytre påvirker også det indre liv. Går du rundt i den grå joggedressen hele dagen, men rompe og knær. Ikke veldig lekkert. Behagelig ja, men IKKE lekkert. Og det påvirker deg i større grad en du tror – det vil jeg påstå.

Så i dag har jeg staset meg opp med sminke og knallrosa jakke – en farge jeg trives utrolig godt i. Det er umulig å være i dårlig humør lenge med den fargen på.

Og i dag skal jeg til frisøren – det er noen år siden sist, jeg husker ikke engang når det var. Frisøren er anbefalt av en venninne som vet hva hun prater om, så jeg gleder meg masse. Som sagt er det lenge siden jeg har tatt meg råd til frisør, men nå var det jammen på tide.

Nå skal jeg bygge brandet Ragnhild og det nytter ikke med en torve på toppen (torve – vet du hva det er? Det er en liten haug/tue med masse gress/ugress = rot. Det er ikke veldig lekkert nei)

Luksus? Ja, kanskje det. Men litt luksus innimellom  – en time massasje, en fin  blomsterbukett, et glass vin eller en time hos frisøren – det er luksus som gjør godt for meg.

Her ser du hvordan dagen min, før  og under (nå også på min blogg )

Makeoverferdig

Og her er det endelige resultatet etter to timer i stolen:

Fotomodell

Så hva har dette med sorg, sorgarbeid og døde kjære å gjøre? Ikke så mye, annet en at slike små ”luksuspauser”også kan lette litt på trykket de vonde dagene. Da jeg strevde som verst hadde jeg ingen strategi for å takle de dårlige dagene. Det skulle jeg ønske jeg hadde. Det har jeg i dag.  Når alt går meg i mot så har jeg en liste med ting som gjør meg glad, energisk eller i alle fall litt mer fornøyd. Her er lista mi:

SOP-ri

Hva gjør du når dagen er dritt? Graver du deg ned og venter på at ”gråværet” skal gå over?

Om du trenger noen flere tips på å få dagen din å bli litt lettere, legg igjen navn og e-post i boksen på siden og du vil få mine tips i innboksen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen