Enda mer synlig! – Ragnhild Ørjasæter

Enda mer synlig!

Episode 2 av å være mer synlig kommer her: – nå også å bli både sett OG hørt. Ord skal stokkes og komme ut i riktig mengde, rekkefølge, forståelig, med tilhørende lydeffekter. Uten alt for mange dialektiske krumspring.

Det skal holdes foredrag! Det er jo staselig da – at noen vil høre på meg! Jeg synes det er ganske rart – hva er liksom spesielt med meg og min historie? Den er jo bare sånn den er – og helt vanlig og dagligdags for meg. Og her kommer selvsagt disse gjentagende tankene i hodet fram igjen og igjen og tenker at «du skal ikke stikke deg fram» og «du er ikke viktig».

Men jeg har lært, hørt og sett at min historie er en historie som folk vil høre om,  at den er viktig for andre. Og at det faktisk er direkte dårlig gjort å ikke dele den med dem som trenger å høre den.  For de finnes der ute. Jeg begynner å fatte det. Og det er rart. Merkelig og besynderlig. Men samtidig så er det jo det jeg vil da – berøre andre mennesker og sette spor. Få dem til å se muligheter, andre perspektiver og hvilke ressurser de har. Og det kan jeg gjøre gjennom min historie og den veien jeg har gått.

Foredrag skal holdes! I Ålesund! Det er så jeg  kjenner meg litt sånn viktig som skal ta fly for å holde foredrag. Hvem hadde trodd det for et år siden. I alle fall ikke jeg. Men nå er det like naturlig som å smøre brødskiva. Kanskje ikke helt som kneipp og leverpostei, men det blir det ganske så snart.

RagnhildOperaBlid

For det er dette jeg digger: jeg digger å la ordene bare flyte ut, både på papir og gjennom munnen. Hadde jeg kunne sitte hele tiden og bare produsert morsomme, fornuftige, kloke, rørende og sprudlende setninger uten pause eller mat, så hadde det vært helt topp. Derfor sitter jeg om kvelden og skriver som om det er en fritidssyssel jeg digger. Jeg gjør jo det! Å sette sammen ord på en slik måte at det gir mening, nye perspektiver og nye tanker (det er vel det samme som ettertanke – etter tanken – den nye tanken). Da trives jeg!

Anyway – lørdag morgen, tidligere enn det som er behagelig på en lørdag, så drar jeg til Gardermoen for å fly til Ålesund – og sammen med 7 andre kule damer skal jeg rocke på scenen. Hvorfor ikke bli med? Det blir garantert en minnerik helg – og du kommer helt sikkert til å lære mye som du kan ta med deg hjem og bruke med en gang i livet ditt. Jeg har i alle fall mange ting jeg skal dele med dem som kommer. Ting som det er smart å både kutte ut og begynne med. Alt for at LIVET skal bli det beste det kan bli. Slik du vil at LIVET ditt skal være.

Du finner mer om Livsfokusakademiet sitt seminar der jeg skal holde foredrag HER.

Og mens jeg har skrevet dette har ”In your arms” med Nico &Vinz gått på repeat minst 10 ganger. En herlig låt som virkelig får opp energien min. (det var før jeg så videoen – jeg hører stort sett bare på melodien, og ikke så mye på teksten :) )

Musikk er en god energiskaper, og jeg vet at mange jeg kjenner bruker musikk i mange sammenhenger. Nå bruker jeg det aller mest til å få energien OPP, men i tunge stunder for en del år siden, da jeg satt igjen alene etter at mannen min døde – da var det mer rolig musikk jeg hørte på. Musikk som passet til min sinnstemning på det tidspunktet. Og som egentlig bare forsterket den tunge sinnstemningen, når jeg tenker etter nå.

Den gang da var jeg ikke bevisst på hvordan bruke musikk for å endre energien på et øyeblikk. Det er jeg nå. Jeg setter på akkurat det jeg vet hjelper meg dit jeg vil. Om det skal gires opp eller ned, alt etter hva jeg skal gjøre. I dag er et godt verktøy i hverdagen min.

FloridaJordbærMinnerJeg har også en del andre verktøy som jeg tar fram for å få opp energien og finne gleden dersom dagen er sånn passe grå og ikke slik jeg vil den skal være.  Sånn som å se på bildet her. 

Om dagen din er grå og ”tung” – så trenger du kanskje å få gjort noe med det? I dag? Med en gang?

Legg igjen navn og e-post i boksen under her, så får du verktøykassa mi rett i innboksen din – så kan du også finne gleden og energien akkurat når du trenger det.

Opt In Image
Finn DIN livsglede! Få med deg mine tips på veien!

Få mine beste tips for mer glede, for en hverdag med positivt fortegn.  Start å bruk dem med en gang!

2 hendelser på “Enda mer synlig!”

  1. Ragnhild

    Tusen takk, Anne!! <3

  2. Herligste du <3 Masse lykke til med foredraget, du kommer til å ta dem med storm og sette spor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen