Den glade ryddesjau – Ragnhild Ørjasæter

Den glade ryddesjau

Hvor mye rot har du i livet ditt. I tingene dine, pengene dine, relasjonene dine eller tankene dine?

Jeg har hatt tankerot i de siste dagene og det har ikke vært noe særlig stas.  Og mange av de tankene har ikke vært noe særlig fornuftig å tenke for mange ganger – men det har vært det som har skjedd. Unyttige tanker som verken bringer meg framover eller får meg til å føle meg spesielt bra. Om det er rot på flere områder, kanskje både med ting, penger og relasjoner – så blir tankekaoset enda større og uoversiktlig. Jeg får et bilde av en hjerne som kortslutter. For sånn føles det. En skikkelig dysfunksjonell hjerne som bare lager krøll i alt jeg driver med, som freser.

KaosRotFaste

Heldigvis kommer jeg meg ganske kjapt ut av slike kortslutninger – og nå mye kjappere enn jeg gjorde tidligere.

Hva jeg gjorde?

Jeg ringte en god venn som er superflink til å sortere andres tanker og prosjekter. (det er jeg også da – sortere andre sitt rot altså ;) ) Hun hjalp meg med å sette ting i litt større perspektiv og å prioritere. Og alt ble mye lettere. Det er jo gjerne ikke så mye som skal til. Å ringe en god venn som er god på det du mangler akkurat der og da, er et utrolig smart knep!

Det er ikke det at jeg mener at ALT skal være ryddig på alle områder i livet. Om alt er absolutt under kontroll hele tiden, så er ikke det helt sundt heller. Men når et område er rotete eller direkte kaos, og opptar tankene dine MYE, så påvirker det følelsene dine – og det blir mer av de følelsene vi helst ikke vil ha så mye av. Og dessuten tar det MYE tid å tenke alle de unyttige tankene. For det er jo det de er – unyttige. Det kommer jo gjerne ikke så mye ut av det, gjør det vel? Å tenke samme kaotiske tanke gang på gang på gang. Neverending story liksom. Så hvor mye tid og krefter skal du gidde å bruke på slik???

RYDD

Nei – ta tak i det og rydd opp! Uansett hva det er. For du er så mye mer verdt enn å gå å tenke unyttige tanker.  Du har fortjent å tenke nyttige, konstruktive tanker bare fordi du er født faktisk!

Tenk hvordan dagen din ville vært om de aller aller fleste tankene dine var nyttige og ga deg gode føleser? At de unyttige tankene som drar deg ned bare var på en liten gjestevisitt en sjelden gang, og ble vist på dør rimelig kjapt.

Ja, det er mulig.

Å bli bevisst sine egne automatiske tanker er essensielt – først da kan du erstatte dem med noe mer nyttig. Noe mer smart.  Noe som tjener deg på en god måte.

Er du klar??

Det er superenkelt, men likevel vanskelig. Det gjelder å øve, øve, øve og øve. Drill og overlæring som de sier i forsvaret! En god ide er å kategorisere tankene i teit eller klokt! Bringer disse tankene mine meg framover? Ja – da er det kloke tanker. Nei, da er det dumme tanker – finn noen nye.

Og ofte er rydding på utsiden av hodet som er første steg for å rydde innenfor. I penger, ting, prosjekter, relasjoner eller hva som helst som er rotete og plager deg.

ryddig1

For det er MYE LIVSGLEDE i et ryddig «hus» – om det er innvendig i ditt hode eller rundt deg.

Så – hvor skal du begynne å rydde først? Hvilket område tenker du på rett som det er at ”det skulle jeg ha gjort ja”.  – OKEI – det er DER du skal begynne! NÅ!!

Del gjerne dette innlegget om du kjenner andre «rotehuer» :) TAKK!

Opt In Image
Finn DIN livsglede! Få med deg mine tips på veien!

Få mine beste tips for mer glede, for en hverdag med positivt fortegn.  Start å bruk dem med en gang!

1 hendelser på “Den glade ryddesjau”

  1. Nå har jeg lest intervju, blogg og kommentarer. Her var det mye å lære,- og så mange visdomsord. Meget imponert. Hilsen Aasmund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen