Bort med dritten! – Ragnhild Ørjasæter

Bort med dritten!

Her ryddes det! Utvending og innvendig!

Jeg har lenge sett på rotet i kjeller’n og i garasjen, og nå var det jammen på tide å få noe gjort! Vanligvis dukker ryddebehovet opp noe mer akutt, gjerne når jeg har noe annet viktig jeg skulle ha gjort og utsetter og utsetter. Omtrent som å vaske opp når man skal lese til eksamen.

KaosRotFaste

Men denne gangen har jeg planlagt å rydde. Hele huset og garasjen skal til pers. Første uka i august er avsatt til rydding. Det ble bestemt i juni. Og nå er vi her. Og rydding har det virkelig blitt! Kjeller’n er igjen blitt slik den skal være. Et sted for ryddig og oversiktelig oppbevaring der alt er lett å finne.

Rett før prosjekt husrydding følte jeg også et sterkt behov for å rydde opp rotet i kroppen også – etter en ferie med ikke bare gode valg i matveien.  Vanligvis når jeg bestemmer meg for snuoperasjoner, så tar jeg kraftig i. Men denne gangen har jeg virkelig gjort noe jeg ikke har gjort før – som har vært ganske ekstremt. Jeg har fastet! Bare drukket grønnsaksjuice, te og vann i over ei uke. Og etter de to første ikke så behagelige dagene, så har det gått utrolig bra. I dag skal jeg begynne og spise igjen – og har nøye planlagt hva det skal være. Og jeg GLEDER meg til å kose meg med noe av det beste jeg vet, som også er bra for den innvendige Ragnhild.  Marinerte rødbeter. MMmmmmm

Og symbolsk nok kom dagen med striregn for virkelig å vaske bort all dritten.

Denne fasten og ryddinga er også et symbol på at det er nye tider for meg. August er min første måned der jeg ikke har andre sjefer enn meg selv. Så jeg måtte rydde bort det gamle og lage meg det nye. Så nå er kalenderen fyllt opp med nye egenstyrte oppgaver og jeg gleder meg SÅ til å sette i gang!

Jeg får innimellom behov for å rydde opp – kanskje er du slik også? – det kan være rot av ting, rutiner som er ute av drift – eller totalt fraværende, eller at tankene mine som er ute på kjøretur uten en sjåfør.

Jeg har en tendens til å la ting gå en stund, helt til jeg blir så møkka lei at jeg ikke orker å holde på slik lenger, og tar grep.

Slik var det da jeg ble alene også, for snart 9 år siden. Rydd opp og få ting på plass for å komme meg framover. Det ble en del ryddesjauer på loft, i kjeller og i garasje da også. Men særlig inne i hodet. Der måtte mye ryddes i og sorteres i riktig skuff. Og fysisk jobb med rydding ga mange ryddige tanker.

Eller som da jeg røykte. Det var kos lenge. Så mer stress. Så mest stress. Sørge for å ha røyk, og innrette valgene mine etter det. Sørge for å legge til rette for at jeg kunne røyke med jevne mellomrom. Til slutt ble jeg møkka lei hele greia. Og slutta.

Kanskje er du der også – ganske lei av at røyken styrer mye av dagen din?

Alblw7TBrInDNcr9dFOo6RCro4hwAylDBafSos7QpJII så fall – min gode venninne Anne Brenneng ved Hedmark Hypnoterapi, kan hjelpe deg med å få styringa selv en gang for alle!

Og akkurat nå har hun laget gratisvideoer til deg med supre verktøy!

Sjekk ut denne linken med en gang!

2 hendelser på “Bort med dritten!”

  1. Ragnhild

    Så bra Renate! Og tusen takk! Ja, rydding i ting skaper også orden i hodet – har sett det gang på gang. Og fra nå går ALT i kalenderen :) August er den nye januar, er det ikke?

  2. Så bra!! Elsker bildet av deg! Jeg driver også å tar en opprydding i huset. Lite visste jeg hvor mye det betyr for det indre livet også. Lurt å sette ryddingen i kalenderen. Webinar for røykeslutt med Anne, det skal jeg ikke gå glipp av heller. August et visst en super måned for en ny start<3<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen