Hverdagens lovsang – Ragnhild Ørjasæter

Hverdagens lovsang

Hverdager. Mandager. Foreldremøter. Kjedelige middager (eller ikke.. vi (nei – JEG) gleder oss til nye, spennende leveranser med middag på døra – sjekk ut denne om du lurer på hva det er. Lifesaver for alle som er møkka lei av å finne på middag og handle). Aktiviteter. Mandagsmøter og planlegging. Ferieslutt.

Jeg er aktiv i sosiale medier, er der mye – mange ganger om dagen – og leser og kommenterer. Og gjengangeren i dag har vært at sommeren er over, ferien er slutt, sola forsvant, været er dårlig. Det er er som om alt det gode er over og at nå er det bare sorgen og gråheten som venter. Og jeg tenker at vi er noen forbanna bortskjemte drittunger! Ja rett og slett. Liksom det skal være sol og ferie hele tiden – at det er det som er livet liksom?  Livet er dagene som går, tiden som er nå, nå, nå og NÅ. Øyeblikket som kommer, er der og er over. Som er fantastisk, flott, morsomt, vondt, smertefullt, kjedelig og HER&NÅ!

Back to business HVERDAGER22

Jeg digger hverdager. Jeg liker godt helger og ferier også, absolutt! Men det er flest av hverdagene. og du har en ny en omtrent hver dag. Og mandager spesielt. De er befriende. Ny uke, nye muligheter. Gode helgeminner og planlegging av nye. Hverdager og rutiner. Klokka styrer mye av dagen, men det er befriende enkelt. Omtrent som skoleklokka som ringer når du skal gjøre noe annet enn det du gjør. Fotballtrening på tirsdag og svømming på torsdag. Du vet hva du skal. Følg planen. Ikke tenke.

Nye hverdager

Denne høsten blir det helt nye hverdager for meg. Det er kun jeg som styrer dagen min, som setter opp når klokka skal ringe for friminutt. Som det var det da jeg ble alene. Da nye hverdager skulle organiseres til det beste for oss 4. Prioritere og rekke over det viktige. Hverdagene var en befrielse etter en jævlig ferie som jeg skrev om tidligere i sommer. Opp og ut til hvert vårt. Hjem igjen, middag og i seng. Pluss litt til. Andre avlastet meg gjennom dagen ved å være lærer for jentene mine og barnehagesupervoksen for sønnen min. Jeg fikk fri fra å være mor absolutt hele tiden noen timer hver dag. Så jeg kunne være bare meg, Ragnhild, voksen og ansatt som skulle være noe annet enn bare alenemamma med 3 små barn med litt mer tragisk opplevelse enn folk flest.

Jeg lærte å sette pris på hverdagene den gangen, for helgene var ikke noe stas i lang tid. Det har jeg gjort siden.

Har du noen gang tenkt eller SAGT at «nå er det endelig mandag og jeg gleder meg!»? Om ikke, kanskje du skulle gjøre det? Hva setter du mest pris på med hverdagene? Del gjerne dine geniale «jeg elsker hverdager fordi»-øyeblikk i kommentarfeltet under. Og om du synes hverdager er noe skikkelig dritt, så kan du få litt drahjelp ved å legge igjen navn og e-post i boksene under teksten.

Så kom an – hiv deg på hverdagsbølgen og rock inn i høstens mengder av gode, varme, kjedelige, vonde og smertefulle hverdager! De kommer aldri tilbake.
Få mine 3 gratis tips for å leve litt mer i dag enn i går

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen