Gruer du deg til jul? – Ragnhild Ørjasæter

Gruer du deg til jul?

Lysene er oppe overalt, i alle vinduer, på hus og trær. Butikkene flommer over av julegreier I alle fasonger. Det er påtrengende mye kos overalt.

beautiful_christmas_tree-wide

Nedtellingen har begynt. Innspurten er i gang. Gaver å kjøpe, kort å skrive, selskap å delta i, juletrær å pynte. Det er på tide å drikke gløgg, spise pepperkaker og høre på julesanger. Det er på tide å bli klar for den beste tiden på året. Ikke sant?

Vel, kanskje ikke for alle, og kanskje ikke for deg.

Ikke hvis dette er den første julen din etter at en av din nærmeste har dødd eller noe annet dramatisk har skjedd som har ristet ved din kjente, trygge verden. Eller kanskje du har gått gjennom noen juler allerede som ikke har vært særlig stas? – Så du er ikke overbegeistret over at julen straks er her?

Kanskje du rett og slett gruer deg for du vet hvor forferdelig det vil bli.

Okei – da er det på sin plass å prate om FORVENTNINGER! 

forventningerDette kan være en veldig tøff tid siden alt og alle skal være så glade og alt skal være så hyggelig.

Det er familietid og kos kos kos. “Alle ” har det så fint. Bare ikke du. Alt er forandret for deg – det er mye som ikke er kos, glede og hygge.

Og der er du – du vil være klar til å møte kanskje din første jul uten den som er borte. Eller kanskje du er bekymret fordi det ikke føles så ille som du trodde det skulle gjøre? Kanskje julaften vil være ok – og så føle skyld for det? (det er ganske vanlig at mennesker føler skyld for slike ting, selv om det ikke nevnes høyt)

Men altså – det er gjerne slik at det du forventer, det får du. Dersom du tenker på forhånd at dette skal bli den værste dagen og julen noensinne, og gruer deg hele måneden og kanskje enda lenger, så blir det det. Det blir på en måte som om at du bestemmer deg for at det skal bli slik.

Mitt råd er å sjekke ut dine forventninger og justere dem – å ikke forvente så mye hverken av det ene eller andre. Så skru dem ned. Mange hakk.

Det er mye mer å skrive om forventninger og hvordan det påvirker oss.

En del av det og masse annet har jeg samlet i en liten bok. Den er din om du vil! 

En gratis bok om hvordan man kan håndtere julen, kanskje den første etter at noen er død eller andre store omveltninger I livet ditt.

Denne boken er helt GRATIS, så legg inn navn og e-post i boksen her, og den er din:


 Ja, jeg vil gjerne ha boken «Hvordan få en bedre jul»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen