Klar for avgang! – Ragnhild Ørjasæter

Klar for avgang!

Om noen korte timer går flyet!

06.10 er det avgang og vi er med. Nærmere midnatt vil vi være framme i Tanzania og klare for et eventyr av en reise. Ikke vet jeg hav jeg har begitt meg ut på, og jeg har bevisst ikke oppsøkt så veldig mye informasjon om stedet eller sett på andre sine erfaringer.

Jeg vil være åpen for hva dette skal bli. Men aller først en laaaang flyreise sørover.

I snart et år har jeg tenkt på dette og forberedt meg. Så hvordan forbereder man seg til å gå Kilimanjaro? Man går! Mye! Mange skritt hver dag over lang tid. Det er ingen vits i å løpe, for det skal vi ikke gjøre. Vi skal gå SAKTE! Som Johan Ernst Nillson sa (en av arrangørene) One step – watch the view – one step – watch the view. For min del vil nok den sakte gåinga bli noe utfordrende. Jeg liker å få opp farten. Merke at hjertet slår fortere og pusten øker. Det skal jeg ikke drive med nå. Langt i fra. En evt hiving etter pusten vil være pga høyden og ikke farten.

Så jeg har gått! MYE! Den siste måneden har målet vært 15.000 skritt om dagen og det har jeg stort sett fått til. Da jeg begynte å måle skritt noe mer målrettet så jeg at 10.000 om dagen ikke var så veldig vanskelig å få til, så derfor 15.000. Litt må man jo strekke seg!  I tilegg til det har jeg trent styrke, hovedsaklig mage, rygg og bein – men også skuldre og armer fordi de også trenger sitt i det daglige. Jeg har også vært på yoga for å myke opp en stiv skrott. I løpet av de siste månedene har jeg hatt noen skikkelige langturer på flere timer, rundt 2-3 mil. En av turene var med gåstaver – og det var uvant ca 3 minutter, så ble det ganske deilig og avslappende å gå med, med avlastning for ryggen pluss at hendene holdt seg mer i aktivitet (varme og sirkulasjon)

Andre forberedelse har vært på utstyrssiden. Da vi fikk utstyrslista så tenkte jeg at jeg hadde det meste. Det hadde jeg nok sikkert, men det har nå blitt noen innkjøp likevel. Så noe dyrere enn jeg hadde tenkt har det blitt. Men – da har jeg utstyr i lang tid framover. Mine viktigste investeringer har vært drikkesystem og dagstursekk (fra Osprey og jeg digger den!!!), en kjempestor duffelbag (den jeg skulle bruke viste seg å være altfor liten, så her måtte dette en lynrask investering til), en god turbukse (Norrøna Falketind Flex er omtrent som en pysj!). Pluss masse småtterier både fra Ebay og den lokale sportsbutikken der jeg har vært innom en DEL ganger i det siste.

Her er min nye bestevenn ferdig pakket! Den ble litt full.

Det viktigste tipsene vi har fått:

  • Drikke mye vann også før vi kommer til Tanzania. Kroppen tilpasser seg vannmengden og absorberer mer når den får mer. Det har jeg merket ettersom jeg har økt mengden. Ikke så mye dospringing etterhvert altså.
  • Gå inn skoene! Å stille med nyinnkjøpte, ubrukte sko vil værre direkte idiotisk! Så både tursko og fjellsko er godt brukt og klare for nye eventyr.
  • Korte tånegler! Lange tånegler stangende fram i skoene på vei nedover i mange timer? – Ikke smart.
  • Don’t be MACHO! Om man får sneven av høydesyke, så er det STUPID å late som alt er bra.

Vi reiser med svært erfarne turfolk, så jeg er helt trygg på dette blir en super opplevelse!

I kveld har vi her hjemme vært ute og spist «avskjedsmiddag» og nå skal jeg straks gå opp og kose litt med junior før jeg drar. Det blir sikkert rart å være borte, og rart for dem som er igjen hjemme – men samtidig har ingen vondt av andre varianter av hverdagen.

Da er det like før min turkomanjong Margrethe kommer og henter meg og vi drar til Gardermoen. Jeg skulle ønske jeg kunne oppdatere bloggen underveis, men vi vil ikke ha veldig mye tilgang på mobildekning og internett. Det er også utrolig deilig! Å koble seg helt bort fra tilgjengelighet og «verden utenfor». Da fpr det heller bli reisereportasje i ettertid! Men en flunkende ny notatbok er med, så opplevelser og tanker skal fanges.

God tur skal bli!!

SYATT2017 – See You At The Top!

Skroll til toppen