Hver dag er en gave! – Ragnhild Ørjasæter

Hver dag er en gave!

”Hver dag er en gave som er gitt til deg” – denne setningen blir sagt i en TED-film jeg akkurat har sett. Som handler om takknemlighet for hver dag, hvert øyeblikk, akkurat nå. Den fant jeg på bloggen til Astrid – som skriver så fint om hvordan gruff en lørdagsmorgen ble til glede og takknemlighet.

Rett før det hadde jeg svart på en kommentar på den forrige bloggen min – Brutalt ærlig – om brutal ærlighet rundt sorg og død, og åpenhet. En god venn, Rikard, skrev så fint :» ju mer samtalen öppnade sig ju lättare var det att hantera sorgen», om da de fikk telefon fra meg om at Kjell var død – og hvordan deres dag plutselig med endret fra hyggelig feriestemning, til sorg og tårer.

Disse to øyebikkene på morgenen har gjort min dag mye bedre. Takknemligheten fikk sige innover meg. For det var ikke slik i starten. Jeg våknet med en stressfølelse fordi jeg skal ha et webinar på tirsdag. Jeg har aldri hatt webinar før. Det er nytt og ukjent, og mye som skal klaffe. Det er mye som kan gå galt. Jeg er jo en perfeksjonist på en del områder. I alle fall når det er noe som skal leveres til andre.  Jeg vil at det skal være bra, ikke sant! Men da jeg skulle sette meg ned og skrive dette blogginnlegget – som jeg ikke visste hva skulle bli til – så tok jeg meg tid til å svare på kommentaren til Rikard først, og deretter surfet jeg litt rundt, fant bloggen til Astrid – og tok meg tid til TED-filmen.

Ragnhild Cali

Hver dag er en gave som er gitt til deg – hvordan forvalter du gaven på en best mulig måte?

Og visp så var fokuset mitt snudd fra ”dette kan gå galt” til ” dette går bra – og går noe galt, så går nok det bra også”. For jeg er jo kjempeheldig som kan holde på meg det jeg liker å gjøre! Jeg har mulighet til å formidle noe jeg brenner for. Jeg er kjempeheldig som har sånne flotte folk i mitt nettverk som gir meg øyeblikk som gjør en stor forskjell akkurat der og da. Som dukker opp akkurat når jeg trenger dem. Og jeg er takknemlig for at jeg faktisk tok meg tid til å la dem synke inn, istedenfor å stresse videre med oppgavelista mi.

Rikard skriver også i sin kommentar: “Ibland undrar jag varför vi hela tiden har fokus på sorgen och att vi inte ger utrymme för glädjen över att faktiskt vara kvar i livet.
Vad är det som gör att sorgen är så enormt stark som gör att man inte uppskattar livet när sorgen tar över?

For hver dag er virkelig en gave. Hvert øyeblikk er det eneste vi har. Og ingen vet hvor mange øyeblikk eller dager vi har. Og da lander jeg på samme  som Rikard: att vi inte ger utrymme för glädjen över att faktiskt vara kvar i livet?

Og det er dette som er essensen i webinaret mitt: Hvordan får mer glede selv om voldsomme ting skjer i livet ditt. For det er klart det er vanskelig å se det fine i livet og glede seg over ”graset som gror” når du har mer enn nok med å takle en sorg. Kanskje har du mistet en av dine nærmeste. Og livet ditt er snudd oppned. Kanskje vil du bare at livet skal det var før? Men det er mulig å la gleden ta større plass, om man åpner opp for det.

Webinaret er tirsdag kveld, 12. november kl. 20.00. Et webinar er et seminar på nettet, så du kan sitte hjemme i sofa’n og være med. Det synes jeg er noe å glede seg over!

Fokus vil altså være Livsglede. Det betyr ikke at vi glemmer sorgen eller hoppe bukk over den, men vi kan faktisk ha det fint selv om vi har det vondt også. Rart, men sant. Vi skal faktisk ha det morsomt! Å le gjør godt!
https://vimeo.com/78843792

Vil du ha mer glede i livet ditt? – Trykk her for å bli med på webinaret mitt:

Webinarknapp blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen